Houby a hřiby bývají v jídelníčku často opomíjeny, přestože by měly být jeho součástí.
Jsou cenné nejen pro svůj sytící efekt, ale zejména pro obsah bílkovin a nerozpustné vlákniny, jsou v menším množství zdrojem provitaminu A, vitaminu B a D, který není obsažen v žádné jiné rostlině! Obsahují také křemík, draslík, hořčík a železo. Stimulují imunitní systém, přispívají k odolnosti proti alergiím a zlepšují metabolismus tuků a cukrů. Jsou též vhodnou potravinou i pro diabetiky a celiaky. ![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
![](https://www.vyziva-nemcova.cz/wp-content/uploads/2021/08/hriby-1.jpg)
Označeno tagemvýživazdravý životní styl