Vyziva Nemcova

Grilování a léto

Začíná období grilování…Nevíte co si dopřát?

Zde malá inspirace :

1) Ryby – sladkovodní i mořské (treska, losos, pstruh, makrela…) – stačí krátká tepelná úprava a citron a pár bylinek a nemusíte mít obavy z hříchu
2) Drůbeží maso – zkuste se vyhýbat kůžičce , protože skrývá nejvíce tuku. Opět využijte bylinky, trošku řepkového oleje a nezapomeňte přidat zeleninu
3) Grilovaná zelenina – papriky, rajčata, mladé kukuřice, lilek s česnekem a bazalkou nebo cuketa s bazalkou, tymiánem, mletou paprikou, pepřem… jsou ideální variantou pro zdravou večeři či jako příloha k jídlu
4) Grilovaný sýr – vhodné je ho grilovat v alobalu, protože se jinak roztéká. A není nutné volit vysoko procentní tučnost sýru.
5) Vepřové maso – vybírejte nejlépe libovou kotletu, panenku či kýtu. Krkovice a bůček jsou už příliš tučné a pro zdraví opravdu neprospěšné. I když pánové mi asi budou oponovat…
KAŽDOPÁDNĚ – DOBROU CHUŤ