Začíná období grilování…Nevíte co si dopřát?
Zde malá inspirace :
1) Ryby – sladkovodní i mořské (treska, losos, pstruh, makrela…) – stačí krátká tepelná úprava a citron a pár bylinek a nemusíte mít obavy z hříchu 🙂
2) Drůbeží maso – zkuste se vyhýbat kůžičce 😉, protože skrývá nejvíce tuku. Opět využijte bylinky, trošku řepkového oleje a nezapomeňte přidat zeleninu
3) Grilovaná zelenina – papriky, rajčata, mladé kukuřice, lilek s česnekem a bazalkou nebo cuketa s bazalkou, tymiánem, mletou paprikou, pepřem… jsou ideální variantou pro zdravou večeři či jako příloha k jídlu 🙂
4) Grilovaný sýr – vhodné je ho grilovat v alobalu, protože se jinak roztéká. A není nutné volit vysoko procentní tučnost sýru. 😉
5) Vepřové maso – vybírejte nejlépe libovou kotletu, panenku či kýtu. Krkovice a bůček jsou už příliš tučné a pro zdraví opravdu neprospěšné. I když pánové mi asi budou oponovat… 😀
KAŽDOPÁDNĚ – DOBROU CHUŤ