Nezdravé jídlo ve zdravém kabátku 🙂 😉 :-).
Domácí burger
Mleté maso – nejlépe hovězí, může být však i příměs vepřového a nejlépe zvolte maso namleté přímo u řezníka nebo doma. Vegetariáni mohou použít sojový granulát.
+ koření – mletá paprika, sůl, pepř, majoránka
+ na pánvi na trošce oleje zpěnit cibuli, přidat česnek a opravdu krátce orestovat.Tvořit větší koule, ze kterých následně vytvoříte silnější placku.
Péct v horkovzdušné fritéze (v troubě) – již bez jakéhokoliv tuku. Čas pečení je u každé fritézy jiný, orientačně při 200 stupních 10 minut – 15 . U některých fritéz je vhodné maso otočit a znovu péct.
+ housku ohřát v panini grilu, aby byla křupavá a co se týče dresingů – volba je na vás :-D. Zkuste omezit tatarské omáčky a raději si dejte domácí majonézu či kečup.
+ přidejte plátek sýra, případně pro ty, co nehubnou je možné zvolit i vypečenou slaninu
+ a samozřejmě nesmí chybět zelenina – ledový salát, rajče, okurka…. 🙂
Dobrou chuť 🙂