Zdravě a správně jíst a znovu nepřibrat?
Ano, poradím Vám jak na to!
Jídelníček sestavuji vždy individuálně, na základě Vaší váhy, věku, zdravotního stavu, pracovní náplně apod. Jednoduše řečeno – jídelníček, který bude fungovat Vám, nemusí fungovat někomu jinému. Každý potřebuje jiné množství živin, aby jeho organismus pracoval opravdu správně.
3. základní důvody :
1: Odstraňte skryté příčiny nadváhy, které Vám brání hubnout
2: Začněte jíst stravu, po které skutečně zhubnete a která vám chutná
3: Ovlivněte psychiku tak, aby nebrzdila Vaše úsilí zhubnout.
Komu je jídelníček určen?:
- kdo chce či potřebuje zdravě a bezpečně upravit váhu, s podporou odborníka
- dosavadní stravovací návyky nevyhovují
- s hubnutím to tentokráte myslíte skutečně vážně
- obejvily se zdravotní komplikace, např. vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol
- máte zájem si svou optimální váhu dlouhodobě a pohodově udržet
- máte informace o hubnutí či zdravém životním stylu, ale přesto potřebujete podporu a motivaci
- přecházíte z jedné diety do druhé a “nic” zkrátka nezabírá
- nebaví vás počítání kalorií
- máte zájem o komplexní odborný servis a rádi na sobě uvidíte efektivní výsledek
- nemusíte si dělat starosti, zda po tom, co jíte, opravdu zhubnete nebo ne
- není nutné trpět hladem, protože jídelníček je sestaven tak, abyste hlad neměli
- nepřivodíte si zdravotní komplikace, protože zdravotně bezrizikové hubnutí je jedním z hlavních bodů, kterým se řídím
- přejete si pořídit oblečení, po kterém jste vždy toužili, či si konečně chcete obléci své milované džíny
- budete chtít, abysi přátelé začali všímat, jak hubnete, že vypadáte a cítíte se mnohem lépe a máte stále štíhlejší postavu
- bude moci ukázat svou štíhlejší postavu
- hrdost, že jste to dokázali! 🙂
Základní pravidla zdravého jídelníčku
1. Jídelníček má být pestrý, měly by v něm být zastoupeny všechny živiny v optimálním poměru
2. Suroviny na přípravu jídla mají být čerstvé, kvalitní a běžně dostupné
3. Příprava stravy by měla být nenáročná
4. Kuchyňská úprava jídla má být šetrná, aby si jídlo zachovalo výživovou hodnotu
5. Důležité je, aby bylo jídlo chutné a na první pohled atraktivní. Jíme přece i očima.
6. Jídelníček má dobře kontrolovat pocit hladu a sytosti
7. Jezte pravidelně, v přiměřených porcích a dávejte si pozor na kvalitu a složení stravy, obsah vlákniny a glykemický index potravin.